vineri, 11 martie 2011

Din călătoriile mele

Peisajul era alb. Se vedea tremurând în fâşii vesele, schimbându-şi nuanţa albului după forma de relief întâlnită. Pe toată  intinderea imaculată, zăpada era regină.  Fără limite, întreruptă uneori doar de trecerea răzleaţă a unui copac golaş,  mă lăsam atras din viteza maşinii de infinitul celest al zăpezii.

Doar şoseaua neagră brăzda cu îndrăzneală câmpurile  înzăpezite. Dincolo de ele, undeva în orizont, devenea stăpân cerul. Pufos, concurând la nuanţe cu spuma laptelui, un nor uriaş delimita o nouă dimensiune. Acolo departe, zăpada se contopea cu norul  întorcându-se în zbor deasupra noastră într-o metamorfoză a cerului senin. Într-un contrast perfect, deasupra sclipea albastrul. Cerul absorbea albul transformându-l în senin.
Soarele îşi refecta razele în geamul maşinii, inspirând căldura. Din interior, răspunsul refelxiei mele era transpus în zâmbet. Masina ca un punct neînsemnat în peisajul de iarnă, alerga pe şosea. Gândurile mele însă zburau spre înaltul senin visând la primăvara ce stă să vină.
Mi-a plăcut dintotdeauna să călătoresc. Să îmi  uit privirea pe fereastră şi să rămân fascinat de peisajele în mişcare. Câmpuri infinite, culori multicolore, creste de munţi sau ape, văi nesfărşite. Cu ochii în geam, distras de la toate rămân până la destinaţie să ţes poveşti. De e tren sau maşină, pe uscat sau pe apă, ochii nu fac diferenţa. Dincolo de geamul în mişcare găsesc mereu poveşti pentru sufletul meu. Aşa rămân mereu vesel, plin de viaţă şi niciodată plictisit de drumul lung sau anevoios.

Voi cum călătoriţi? În ciuda drumurilor din ţară, peisajele mai au putere să vă facă călătoria mai uşoară? Indiferent dacă staţi acasa sau plecaţi departe, vă doresc un sfârşit de săptămână plin de voie bună! 

14 comentarii:

Anonim spunea...

am avut candva o calatorie minunata...am admirat peisajele iar in surdina se auzea muzica din masina...te facea pur si simplu sa visezi la tot ce e mai frumos. cred ca este important si pe cine ai alaturi in acea calatorie. poate schimba totul :)

Tudor Enea spunea...

cu siguranta conteaza si compania, si starea de spirit din acel moment. multumesc alis.

alex-varu spunea...

imi amintesc cu placere de vara trecuta cand am mers cu ai mei prin tara. Am facut un mini-circuit de vreo 2 saptamani cu vreo 3 priri.A fost tare frumos si mi-as dori sa se mai repete. Avem o tara tare frumoasa , pacat ca nu stim sa o exploatam in deajuns.

Tudor Enea spunea...

asa este varu. uitam deseori ce tara frumoasa avem. multumesc mult.

Ioana spunea...

Si eu la fel, privesc afara si tes povesti in gand :-)

elena marin-alexe spunea...

Frumoasa tesatura in razboiul povestii. Imi place!
Multa voie buna si tie Tudore!

DOAR NOI spunea...

fiecare calatorie, a insemnat mult pentru mine, pentru sufletul meu.

paduri, rauri, locuri unde am avut impresia ca pot atinge cerul... nisip si mare in miez de noapte... oameni dragi, bucurii si tristeti... toate sunt acolo, in cufarul amintirilor.

Tudor Enea spunea...

ma bucur ca suntem in acelasi gand, Ioana, mmultumesc.
Domana Elena - multumesc mult.
claudia - sa nu lasi sa iti scape nimic. fiecare lucrur isi are roostul lui, fiecare calatorie are farmecul ei. multumesc.

Monica spunea...

totul ne spune o poveste...

pandhora spunea...

din tot ce am vazut pana cum...mult-putin...nu conteaza...cel mai mult m-a impresionat Niagara...m-a fascinat si m-a facut sa-mi tin respiratia pentru ca aerul in jurul meu vibra...si eu odata cu el...

AA spunea...

Din păcate eu am rău de maşină şi nu mă pot bucura de călătorii, am suferit toată viaţa din cauza asta :(
În curând urmează să fac o lungă călătorie acasă în România, noroc că nu am rău de avion...abia aştept să văd iarăşi pământul de acolo, de sus! E minunat când zbori printre nori!

Monalina spunea...

Draga Tudor, parafrazand as putea scrie in continuarea postarii tale urmatoarea idee:"...Aşa imi doresc, ca viata sa fie precum un drum placut cu masina; dar un drumul lung, care, desi anevoios uneori, nu poate sa fie parcurs de unul singur…
Trebuie sa avem langa noi oameni sau sa-i intalnim pe traseu…ne vor ajuta cu siguranta sa tinem drumul drept, sa mergem pe o directie comuna cu ei, sau sa fim mai siguri pe alegerea noastra..."
Iti doresc multe si frumoase calatorii, pe drumuri la fel de frumoase ca cel din poza cu peisajul de iarna!

Cu prietenie si zambet pentru ca esti un om deosebit,

Monalina

psi spunea...

eu călătoresc mereu cu ochii pe geam, privind splendorile naturii.
acea natură care, iată, pune japonia la încercare, este capabilă de un spectacol copleşitor. cele mai frumoase fotografii pe care le am în arhiva sufletului sunt făcute pe drumuri.
săptămână bună să ai.

Tudor Enea spunea...

multumesc, Monica
pandhora - ferice de tine ca ai vazut Niagara. interesanta senzatie. multumesc.
Adriana - imi pare rau ca ai rau de masina. sper sa ajungi cu bine acasa. calatorie placuta. multumesc.
Monalina - frumoase impresii. ganduri deosebite. iti multumesc mult.
psipsina - multumesc.