marți, 1 februarie 2011

Fii învingător!


S-a dus o lună. Mai sunt unsprezece. Ce repede trece timpul! Să te întreb ce ai făcut? De ce nu ai realizat nimic? De ce stai şi numeri zilele când ştii că ai atăt de multe lucruri de pus la punct? Îţi lipseşte curajul să lucrezi la dorinţele tale? De ce eziti să trăieşti clipa? De ce nu ai tăria să te ridici şi să speri? Unde îţi este caracterul şi ce te opreşte  să îţi realizezi visele?
Azi a trecut ca şi ieri şi probabil mâine va trece la fel. Priveşti în urmă cu regret sau nostalgie însă ştii că  privirea nu îţi este îndreptată în directia corectă. Te uiţi peste umăr  şi paşii ţi-i îndrepţi înainte. Cum poţi să speri că în faţa ta e viitorul  când imaginaţia îţi ţese amintiri din ceea ce a trecut?
S-a mai dus o zi, se vor mai duce multe. Nu sta şi contempla la ce ai putea să fii făcând calcule în gând si obţinând victorii în minte. Adevăratul succes e când faci pasul înainte. Schimbă ceva în viaţa ta. Rupe legătura cicilică în care trăieşti şi înfruntă-ţi viitorul.
Ai dreptul să-ţi trăieşti visul, însă împlinirea lui  nu se realizează din iluziile unui vis pierdut.
Acceptă-te pentru ceea ce eşti pentru a putea  fi ceea ce speri sa fii! Descoperă-te în cele mai ascunse ipostaze pentru  a nu te împiedica de mister atunci când cauţi adevarul. Reinventează-te, redefineşte-ţi stilul de viaţa. Daca vrei mai mult trebuie să ieşi din tiparele obişnuitului chiar dacă obişnuitul este unic pentru fiecare om în parte. Asculta lumea din jurul tău. Studiază toate ipostazele. Cântăreşte oportunităţile. Fii încrezător. Fii vigilent. 
Înfruntă realitatea pe care o trăieşti exprimându-ţi dorinţele pe care le visezi spre împlinire.
Ai calitatea de a fi mai competitiv!
Ai şansa să fii mai bun!
Ai potentialul pentru a reuşi!
Nu ezita să câştigi!
Fii învingător!

Aceste cuvinte îmi sunt dedicate mie în primul rând. Pentru că şi eu ca si alţii, prea multi la numar ca să îi enumăr aici, avem momente în care ne pierdem în visare ezitănd din nepăsare să păşim mai departe în viaţă. Aceste cuvinte sunt pentru mine, sunt pentru tine, sunt pentru fiecare din noi. Pentru că avem cu toţii dreptul  de a fi învingatori.

17 comentarii:

DOAR NOI spunea...

Superba incurajare!

Adevarul este ca teoria este scrisa pretutindeni... reviste, carti de psihologie aplicata, site-uti fel de fel... insa, daca scanteia nu porneste de la tine, nimic si nimeni nu te poate ajuta!


Succes si zambete si bucurii si magie si vise implinite!

Carpe Diem spunea...

felicitari Tudor...din cand in cand astfel de mesaje motivationale ne pot face sa nu ne uitam calea...eu trebuie sa marturisesc ca astfel de mesaje le am in permanenta in preajma, pe sifonier, peretii camerei mele, oglinda de la baie...ma ajuta mult sa nu uit ruta mea si sa nu-mi pierd optimismul...oricum aceasta postare o voi rexiti de cate ori am nevoie de o palma de realitate...multumesc

DĂSCĂLIȚA CREATIVE TRAINING spunea...

Tema de astazi se potriveste putin cu poezia de pe blogul meu.
Numaram zilele...in loc sa ne bucuram de ele.

Tudor Enea spunea...

Claudia - schimbarea e in noi refuzam cu incapatanare sa credem asta! multumesc.

Ionut - realitatea e simpla si facem parte din ea. nu avem nevoie de cuvinte marete pentru a scoate capul la lumina. insa e bine sa ni le reamintim din cand in cand ca si incurajare. multumesc mult.

miki - multumesc, intr-adevar poezia are la baza o idee comuna.

DOAR NOI spunea...

Eu nu refuz... de fapt incerc sa evoluez.. sa ies din starea de confort, de fapt.

Acum, mi-e un pic mai greu, dar ma misc... purtat de dorinta de a-mi implini vise.

Nefericirea mea, nu trebuie sa blocheze fericirea altora.

Tudor Enea spunea...

nu te gandi ca starea in care esti e nefericire, e doar o faza din care trebuie sa evoluezi. curaj! medalia aia de invingator e si pentru tine.

pandhora spunea...

exista victorii si victorii...
exista si preturi pe care le platim uneori pentru victoria noastra...
important e sa merite...
important e sa nu ne lasam irosisti...erodati de nereusite...

Tudor Enea spunea...

"sa nu ne lasam... erodati de nereusite" - imi place mult asta. multumesc pandhora.

oatea spunea...

imi place!
imi place mult!
de la fiecare din noi trebuie sa porneasca incurajarea!
totul e sa nu ne "ducem la fund",cum se spune!
Stii vorba mea :
"Masina se conduce din interior!"
Asa ca felicitari pentru gandul pe care il ai!

Tudor Enea spunea...

Starea de spirit, psihicul nostru, sunt parte din "interior". atata timp cat moralul e ridicat, ne putem indrepta intr-o directie buna. multumesc mult, Oatea!

Stefania spunea...

Cum adica mai sunt doar 11 luni? :(( :D Da, intr-adevar.
A trecut deja o luna si... as putea totusi spune ca sunt mai bogata cu 902 voturi date pe fain (+citirea a mult mai multe articole de atat); cu cititul cu voce tare al unui ghid de conversatie in germana, ca sa-mi mai aduc aminte; cu vreo 10 interviuri/teste in plus pentru joburi pe care nu le-am luat sau inca nu am primit raspuns; cu vreo 4 videori in care am dat tot ce-am putut, cantand pe youtube :D (desi mai bine ma lipseam..:)));
Mda.
Adevarul e ca am facut mai multe decat ma asteptam! (asta ca sa inchei intr-o nota pozitiva) :D

Tudor Enea spunea...

oau! Stefania! ai avut o luna plina! asta da rememorare a activitatilor desfasurate. in felul asta 11 luni care au ramas din an par o eternitate. mai ai atat de multe de facut:) . cine stie, poate iti depasesti toate asteptarile!
iti multumesc frumos.

Stefania spunea...

ai primit leapsa de la mine? am vazut ca pe fain ai votat-o :)
http://arsenestefania.com/2011/02/05/inca-de-zece-ori-da/

Tudor Enea spunea...

multumesc stefania. am vazut leapsa insa nu am apucat sa iti raspund pana acum. imi amintesc ca am primit anul trecut o leapsa asemanatoare, insa de atunci pana acum s-au mia schimbat anumite lucruri. iti multumesc.

Anonim spunea...

Conseils tres interessants. A quand la suite?

tylorika spunea...

pe mine RO nu ma lasa sa ma dezvolt sa imi implinesc visul si sa misc ceva in viata mea...trist dar adevarat

Tudor Enea spunea...

tylorika - nu te lasa coplesita de rautati... oricand e loc de mai bine. insa pe deoparte iti dau dreptate. multumesc.