joi, 24 mai 2012

Adevăratul câştig II


Continuarea de aici:
Autocarul părea aglomerat. Lumea se îmbulzea deja pe scară şi şoferul încerca să le spună calm că nu mai sunt locuri. Ei nu îi păsa. De aia există rezervări, ca să fii sigur mereu de locul tău. Mai avea zece minute până la plecarea maşinii şi îşi alunga timpul pe lângă chioşcul cu ziare. Şi-ar fi luat o revistă, un rebus, o carte ceva, însă se simţea făra putere de concentrare. Întreaga zi a fost un chin pentru dânsa. Iar acum se hotărâse deodata să plece. Oare făcea lucrul cel mai bun?Pe unul din pereţii chioşcului văzu un afiş cu o reclamă: Pariuri sportive Euro 2012. Izbucni în plâns şi  o rupse la fugă. Pronosticuri sportive la Euro îi răsuna obsesiv şi ştia unde o duc paşii fără să îşi fi propus acest lucru.

Era convinsă că a luat decizia corectă. Când şi-a pregătit bagajul şi-a jurat că nu priveşte înapoi. Şi-a propus să arunce la gunoi toate amintirile cu el. Toate momentele lor frumoase. Şi pentru ce? Pentru că pe el îl obseda gândul că nu mai are ce să-i ofere. Că dragostea nu mai e deajuns, că toată iubirea trece prin stomac. Ideea cu pariurile i-a venit pe stadion, la un meci de fotbal. Toţi prietenii îl ştiau ca fiind omul care nimerea de fiecare dată scorul corect. Şi aşa a ajuns să joace. Să meargă la pariuri şi să câştige. Pentru ea. Şi ea, în prostia ei l-a încurajat să facă asta, bucurându-se de banii veniţi din inspiraţia lui. Însă lui nu i-a fost deajuns. A considerat mereu că nu câtşigă suficient de mulţi şi a uitat un timp să mai treacă pe acasă. Încet, încet a început să o neglijeze şi în ciuda banilor câştigaţi uşor, era convins că nu are suficient să îi ofere.
Iar ea, în loc să îl ajute să depăşească momentul a preferat să fugă. Să-şi arunce amintirile la coş şi să îl lase pe el pradă disperării.
Când a văzut afişul acela din gara a înteles ce avea să facă. Şi-a aruncat bagajul şi a fugit spre sala de pariuri. Dincolo de uşa de la intrare stătea adevărata ei fericire.
Indiferent cât te fereşti de pariuri, în viaţă, adevăratul pronostic îl vei face în momentul potrivit pentru persoana potrivită.  Şi de cele mai multe ori e pariul câştigător!

4 comentarii:

Nicol spunea...

...de cele mai multe ori ...da... :)

Tudor Enea spunea...

Sigur? Teoretic asa e, dar cati realizeaza asta? Multumesc frumos!

Anonim spunea...

MA BUCUR CA FATA A DECIS SA SE LUPTE PENTRU EI,PENTRU IUBIRE MAI EXACT .:)

Tudor Enea spunea...

Anonim - eu nu am spus asta. Pentru frumusetea povestii, asta ar trebui sa fie finalul, insa pentru multi, povestea poate merge mai departe si din pacate altfel... Iti multumesc.