vineri, 20 mai 2011

Zbor...Şi de la capat!

Vântul bate intens. Din înălţimea norilor zborul îmi este ameninţat. Privind spre orizont m-am lăsat dus de furia curenţilor de aer şi mi-am pierdut destinaţia. Acum nu mai zbor. Doar plutesc în voia sortii. Cerul e gri. Şi-a pierdut albastrul său inocent în dauna norilor ce par să nu mai fie nici ei pufoşi. Pe la colţuri de stele şuieră neîncetat vestea că zborul meu urmează să se prăbuşească. Să fiu oare pierdut?...

 La doi ani după ce am terminat facultatea m-am mutat înapoi acasă în oraşul natal şi m-am angajat la o firmă naţională ce îmi oferea o idee nouă asupra relaţiilor cu publicul în paralel cu dezvoltarea tehnologiei. Aveam în fiecare zi în coastă un coleg care mă urmărea fără pic de discreţie. Afon şi fără experienţă, cădeam de multe ori în “capcanele” întinse intenţionat de cel ce avea să mă îndrume în noua mea ucenicie. Fără să realizez, atunci când el a plecat am rămas în locul lui să le ştiu pe toate. Şi cu siguranţă lui îi datorez experienţa pe care o am astăzi. Am vrut să plec de nenumărate ori şi tot de nenumărate ori nu am găsit motivul potrivit pentru a îmi da demisia. Sincer să fiu nu îmi amintesc să fi fost vreodată în pericol iminent de a fi pus pe liber, dar nici în poziţia de a cântări beneficiile plecării în folosul meu. Vremurile s-au schimbat în moduri felurite în ţara şi în firmă şi ziua de azi m-a găsit angajat tot aici. În general am program fix în limita bunului simţ, dar sunt şi săptămâni în care uit de mine şi ajung acasă doar pentru a-mi căuta cu disperare perna şi pătura pentru o scurtă odihnă înainte de a o lua de la capăt. Poate sacrificiile nu merită întotdeauna, poate remuneratiile nu sunt pe măsura muncii depuse, poate există mereu ceva care merge rău în lipsa celor care merg bine. Mi-am spus mereu că răul este întotdeauna spre bine, şi munca corectă duce la respectul oamenilor de lângă tine. Însă  în viaţă ai nevoie mereu de noi începuturi. Şi pentru a da startul unui nou început, ceva trebuie să se termine. Am privit în urmă la ultimii cinci ani şi am realizat că nu am obţinut nimic. În afara experienţei acumulate, mai departe de atât nu pot să urc din postura actuală. În plus, punând munca pe primul loc, viaţa personală nu mai are nici o şansa de a avansa. Aşa că astăzi mi-am dat demisia. Am curajul să aleg să fac altceva indiferent de natura muncii prestate, doar în idea că schimbarea va fi în bine. Nu mi-e frică de muncă. Nu mi-e frică de un nou început. Sunt acelaşi om care are încredere în soartă. Şi în ciuda loviturilor pe care mi le aplică în viaţă, soarta mă face întotdeauna învingător! Lăsând modestia deoparte, de ce nu aş merita să fiu ȋnvingător?
 De dincolo de norii gri se vede o rază de soare. Infinitul celest se metamorfozează în senin desenându-mi în suflet speranţa. Vântul a încetat să mai bată, lăsându-mi aripile să se întindă din nou. Spre  orizont mă aşteaptă un nou început. Zborul ăsta depinde de mine!

29 de comentarii:

Cristi spunea...

Bafta mai departe! Te felicit pentru curajul tau.

Maria spunea...

.....meriti sa fii fericit,implinit....multa bafta!!!

Tudor Enea spunea...

Multumesc Cristi. Sa auzim numai de bine!

Tudor Enea spunea...

MUltumesc, Doamna Maria

Anonim spunea...

nu multi au curajul tau! meriti mult mai mult :) mult succes

Tudor Enea spunea...

alis - multumesc mult de sustinere.

Anonim spunea...

Ce frumos ! , scris , gandit si curaj de invingator in actiunea ta . Este din cate se pare subiecrtul care framanta din ce in ce mai multi oameni . Suntem prinsi de o anumita patologie emotionala si cu greu , dau luptatorii se ridica pana la utrma si realizeaza ca nu e viata aceeia in care in numele bunelor intentii sau a vitutilor lasi ca satisfactia si bunastarea ta sa fie in functie de ce vor altii . Dar in spatele acestei decizii sta o lupta serioasa . Am scris asta ptr ca stiu , si la mine inca miroase puternic a camp de batalie , si in acelasi timp trebuie sa-mi ajut copiii , dar se poate ! stiu sigur ca se poate .
Succes!

Sophie spunea...

Mult noroc in acest inceput. Si eu am vrut sa-mi dau demisia de multe ori dar mereu am gasit motive care m-au facut sa ma razgandesc:); cred ca dupa mai multi ani ajungi sa te plafonezi asa ca iti admir curajul

Tatiana spunea...

Sa ai un zbor placut in ceea ce urmeaza, sa-ti gasesti ceva care sa te aduca cu drag la munca si care sa te inspire pe mai departe. Nu mai pune munca pe primul loc, viata ta personala e mai importanta pentru ca de acolo vin cele mai mari bucurii si satisfactii. Cu optimismul cu care ai pornit, sigur o sa reusesti!

elena marin-alexe spunea...

Reusita unui zbor depinde de pilot şi de abilităţile lui. Cred că esti cel mai bun pilot şi pentru-că ai curaj, vei reuşi Tudore.
O zi în zbor îţi doresc de la Vrancea!

BlueRiver spunea...

Bafta! :)

pandhora spunea...

stiu ca iti este greu...ai ales raul cel mai mic si speranta plina de incredere...
acum stiu de ce admiri zmeii :)

Sorin spunea...

Tudor ,te salut !
Mult succes ! Eşti optimist şi asta-i bine . Dacă ţi-ai luat zborul cu siguranţă aterizezi cumva , iar dacă optimismul e pilotul aterizarea este lină exact la punctul stabilit.

Gabriela Elena spunea...

Mirela Pete mi-a făcut cinstea ca pentru Povestea parfumată între bloggeri, pentru această sâmbătă, adică pentru mâine, să propun eu tema.

Ce spuneţi de POVESTEA PARFUMATĂ A INIMII?
Vrei sa scrii si tu un articol? :)

Tudor Enea spunea...

Alm - stiu ca pare nebunesc; insa m-am gandit bine inainte sa fac asta. E atat de greu cand te plafonezi intr-un loc si nu mai reusesti sa scapi. multumesc mult. Succes si tie.

Sophie - exact cum spuneam mai sus, cel mai greu este sa scapi de plafonare. iti multumesc mult. Sa auzim numia de bine!

Tatiana - cred ca optimismul e totul. Daca nu exista optimism sansele de reusita sunt infime in orice domeniu. Multumesc mult.

Doamna Elena - multumesc de sustinere. Salutari si urari de bine!

BlueRiver - sa fie! multumesc.

Pandhora - stii tu ce stii... nu neg nimic:) multumesc mult.

SoriN - te salut - iti multumesc de incurajare. Momentan vreau sa zbor, insa cand va fi cazul sa aterizez, voi nimeri cu siguranta punctul stabilit.

Gabriela Elena - multumesc pentru tema. E posibil sa ii dau curs:)

Voie buna si seara minunata tutror!

Anca G. spunea...

mult succes!
”pentru a da startul unui nou început, ceva trebuie să se termine” - trebuie sa tin minte fraza asta:))

Zamfir de Turda spunea...

Este puţin mov, deci, nu mă mir că zboară.

Tudor Enea spunea...

Anca - :) multumesc.

Irina spunea...

Ce pot sa spun decat felicitari pentru ca stii ce vrei si ce este bine pentru tine. Nu exista un loc de munca unde sa nu fie carcotasi si oameni care sa te intepe mereu. Dar trebuie sa mergem mai departe mereu, sa nu renuntam din prima!

DOAR NOI spunea...

Succes si drum luminos!

Cam asta traiesc si eu. la mine e altceva. au disparut orele, asa ca trebuie sa dau examen sau sa astept alta scoala. Eumilitor ca dupa atata scoala sa fac asta. dar asta e sistemul. poate la tine va fi mult mai bine.

Curaj si putere sa ajungi acolo unde ti-ai propus!

danpamfil spunea...

e un soc sa vad asta fara sa zici nimic la telefon :))
oricum Vlad, cred ca era timpul sa faci o schimbare si sincer ma bucur sa vad ca mai sunt oameni care stiu ce vor de la viata si au curajul sa faca un pas inainte. sistemul actual ne face sa uitam ca mai sunt si alte lucruri inafara de "servici". am pus in ghilimele ca majoritatea serviciilor in ziua de astazi inseamna sclavagism din pacate.
revenind la subiect, ai tot respectul meu, in continuare, pentru decizia corecta. de fapt, nu imi amintesc sa fi luat decizii gresite vreodata ... nu de care sa stiu eu :))

o vorba batraneasca, "Sa fie intr-un ceas bun"

IULISA spunea...

ALEARGA PRIN LUME CU SUFLETUL PLIN DE IUBIRE SI NU UITA CA FERICIREA SE INTOARCE INTOTDEAUNA LA CEL CARE O DARUIESTE
Mult succes pentru un nou început.

Tudor Enea spunea...

Zamfir de Turda - si movul zboara uneori:))) multumesc.

Irina - sunt deacord cu tine - peste tot exista oameni carcotasi, insa merg pe idea ca uneori trebuie sa pui punct si sa o iei de la capat. multumesc.

Claudia - nu te lasa pacalita de sistem, incearca sa il ignori pe cat posibil. Multumesc. Succes si tie.

Dan - iti multumesc mult pentru sustinere si intelegere. Inseamna mai mult decat crezi. Sa fie intr-un ceas bun si sa auzim numai de bine!

Iulisa - frumoase si intelepte vorbele tale. Iti multumesc.

Zamfir de Turda spunea...

Cum s-ar spune ţi-ai dat un şut în dos. Să fie cu folos. Se spune că acest gen de cadou este sursa prosperităţii datorate unui salt înainte.

Tudor Enea spunea...

Zamfir, cred ca aveam nevoie de sutul asta. Mare replica ai dat! Iti multumesc.Sa auzim numai de bine!

Costin Comba spunea...

Ce sa zic, bafta. Atata timp cat esti stapan pe tine si constient de profesionalismul tau, nu iti poate sta nimic in cale. Iti trebuie doar dorinta de a merge mai departe.
Numai bine Tudor.

Tudor Enea spunea...

Te salut, Costin. Multumesc de sustinere. Sa auzim numai de bine!

Anonim spunea...

ai caracter si stiu ca iti va fi bine! dincolo de nori, soarele rasare intotdeauna!

Tudor Enea spunea...

Ada - Asteptam soarele mereu, indiferent de furtuna. Multumesc mult.