sâmbătă, 29 mai 2010

Stele cazatoare

Imi asez capul in iarba deasa, lasandu-mi simturile sa se imbete de mirosul verii  in asfintit. Soarele isi ascunde ultimele raze dupa muntele ce pazeste orizontul, lasand loc pe bolta cereasca reginei Luna. Albastru infinit se stinge si el, intunericul aprinzandu-se in stele faclii. Cerul in maretia sa isi insira micile astre pe bolta cereasca imprastiindu-le ca intr-un puzzle sclipitor. Ma pierd in infinitul nou ce s-a  transformat sub privirile mele si imi las gandurile sa fuga catre stele. Stelele ma primesc timide, dar pline de viata pornind  sa danseze intr-o miscare doar de ele stiuta. 
Cum as putea oare sa fac  din toate o stea uriasa?   Nu incerc sa le numar si nici sa la adun impreuna.  Le fixez si le impun sa nu se miste pentru a desena linii imaginare. Va mai amintiti cand eram mici copii cum trebuia sa unim puncte pe hartie pentru a forma o imagine? Punct cu punct si stea cu stea incep sa trasez linii si in inocenta mea traseele celeste prind contur. Forme nedefinite se contureaza brazdate cand si cand de  stele cazatoare. Unesc stele   pe cer, desenandu-mi  ganduri pe retina. Asociez imagini cu ganduri si realizez vise. Fiecare  colt de stea e un vis nerealizat,  liniile buclucase sunt nebunii din  adolescenta, iar formele fara fond sunt iubirile care au fost in viata mea si nu am reusit sa le mentin pentru totdeauna.  Stelele unite intre ele refuza insa sa se concretizeze intr-o dorinta finala. Oricat as incerca sa definesc iubirea pe cerul senin, mereu se va gasi cate o stea care sa se miste si sa imi dezintegreze conturul propus. 
Inimi si pasari si-au luat zborul cu aripi de raze de luna. Clipesc si  stelele desenate se imprastie precum piesele de domino intr-o explozie nedefinita. Nu-ti  cauta iubirea printre stele si nu cersi dorinta in astrele cu scantei de visare. Ai voie sa visezi, ai voie sa privesti catre stele, insa sa nu te increzi niciodata in ele - intotdeauna vor exista stele cazatoare, pregatite sa se prabuseasca cu noul tau vis. Impune-ti dorinta in zambet, deseneaza-ti visul in suflet. Propune-ti iubirea in suflet si adevarata iubire se va naste din tine mai presus decat stelele ce au refuzat sa mai cada.

17 comentarii:

Anonim spunea...

imi place ca la fiecare post incerci sa ne inveti ceva :)

DOAR NOI spunea...

La fiecare stea cazatoare, se indeplineste o dorinta... un vis... asa parca spunea o traditie.
Frumoase conturile realizate de tine... minunata viata ai trait - se pare atat de intens -.
Am pus la incoltit, acolo, in suflet - cum ai spus tu -, samanta iubirii. O ud cu lacrimi de dor si lacrimi de fericire, asteptand sa creasca! Iti voi da lastar...

DOAR NOI spunea...

contururile - scuze, se cere erata!

Tudor Enea spunea...

alis - toata viata incercam sa invatam ceva unii de la altii. multumesc.

Claudia - astept lastarul iubirii de la tine. o sa creasca mare si puternic. multumesc mult.

Maya spunea...

"Ai voie sa visezi, ai voie sa privesti catre stele, insa sa nu te increzi niciodata in ele "
Suna...dureros!

maria spunea...

....important este sa poti avea continuitate..atunci cand o stea se desprinde tu sa poti continua fara ea...exact ca in viatza....o deceptie ,nu poate sa ne estopeze cursul....mi-a placut mult ce ai scris dar acest citat"asociez imagini cu ganduri si realizez vise"ma face sa cred ca esti intr-adevar un artist...un mare artist!!!10 cu felicitari:)

Tudor Enea spunea...

Eu continui cu - adevarata iubire se va naste din tine mai presus decat stelele ce au refuzat sa mai cada. Maya- nimic nu suna trist atunci cand vezi doar partea plina a paharului.

Doamna Maria - ati inteles exact idea care am vrut sa o transmit. referitor la "artist" mai e mult pana acolo. multumesc pentru 10! voi incerca sa ma ridic mai sus decat asteptarile.

Richie spunea...

Mi-a aratat cineva(pasionat de astri) intr-o seara, carul mic si carul mare, steaua polara(cred) si inca una, ce zicea ca ar fi steaua ei norocoasa; de fiecare data cand ma intalnesc cu acea persoana si e noapte, caut acele stele, sa i le arat. Zambea de fiecare data si ma corecta cand ma fasticeam, apreciind k imi pasa.
Pe tine, cel ce ne "lipesti" ochii de monitoare, incantandu-ne cu fiecare post, te-am intalnit prima data intr-o dimineata rece de toamna, tu venind obosit dupa o noapte de zambit la orice client il aveai in fata, iar eu si al nostru JUNIOR ne impingeam unul pe celalalt spre o noua zi de cursuri si seminarii.
Chestia e ca pe tine te GASESC oricand, zi sau noapte, arsita sau grindina (apropo de Busteni), nu trebuie sa cercetez mult, STEAUA ta e tot timpul in acelasi loc.
Toate gandurile bune pentru tine, Fratiorul meu mai mare.
P.S: S-a meritat sa suporti ploaie, manele si tot ce a mai fost in drumul de acasa pana la Busteni, caci te-ai gasit cu fratii tai ;))

Tudor Enea spunea...

Ah... m-ai surprins... atat de placut. multumesc din suflet fratioare drag. e prima data cand imi scrii ceva si chiar sunt impresionat.
multumesc ca mi-ai amintit de acele vremuri si ma bucur mult ca suntem impreuna cu totii si acum dupa atati ani. ai tot respectul meu.
cat despre busteni... as merge pana la capatul lumii mereu cand stiu ca acolo ma astepata prietenii mei dragi.

Richie spunea...

Daca ne tine Doamne Doamne sanatosi si are grija de noi, vom fi aproape unii de ceilalti chiar si cand vom fi pensionari, numai bine ai timp sa inveti sa joci table, cu locatia si tablele vin eu: in parc in Podu-Ros =))

Tudor Enea spunea...

e o locatie perfecta pentru pensionari:)) sa ne vedem sanatosi.

elena marin-alexe spunea...

Inimi si pasari si-au luat zborul cu aripi de raze de luna. Clipesc si stelele desenate se imprastie precum piesele de domino intr-o explozie nedefinita. Nu-ti cauta iubirea printre stele si nu cersi dorinta in astrele cu scantei de visare.
Mare adevar adunat printre metafore bine impletite...
Tudore ai o provocare la mine, care te asteapta!

Tudor Enea spunea...

multumesc Doamna Elena. Am sa ii dau curs in viitorul apropiat.

Anonim spunea...

eu stiu ca daca o stea cazatoare cade inseamna ca un om se ridica la cer sau iti pui o dorinta si aceasta se va indeplini

Tudor Enea spunea...

daca un om se ridica la cer cu siguranta altul apare pe pamant, iar daca iti pui o dorinta, trebuie sa crezi ca se va indeplini. multumesc.

Tatiana spunea...

printre stelele tale, lipseste preferata mea, luna.....da te iert ca ai facut-o magica in alta poveste :)

Tudor Enea spunea...

ei... luna e asa importanta ca are povestea ei aparte. Ai vazut tu, e magica:) Multumesc, Tatiana.