luni, 18 octombrie 2010

Artificii sentimentale

Am ajuns. Pe cer se vad urme de senin sclipind in stele razlete.  Lumea e vesela si galagioasa. In jur, luminile se aprind precum un curcubeu in noapte. Sunt aici si orasul parca se trezeste la viata, umplandu-mi inima de bucurie. Aici, intr-o zi de ieri, am  invatat sa confectionez vise si sa le imbin cu sperante. Am desenat idealuri  si am inserat intre ele sentimente. Pentru prima data, aici am descoperit iubirea.

In multimea agitata ma strecor  cu sufletul vioi si lumea parca ma priveste zambind. In jurul meu,  vad  chipuri familiare. Inaintez in multime adanc fara teama  de ratacire. Undeva in mijlocul oamenilor, prietenii mei ma asteapta. Cu bratele deschise ma intampina toti si noaptea incepe feeric. Fasii de lumina pornesc catre inaltimi si tresalta in  faclii de stelute incandescente. Privirea  a zburat aproape de cer si si-a intins aripile departe, catre tine... acelasi cer il privesti si tu. Cu ochii tai mari si senini precum vazduhul de azi, ne privim amandoi reflectandu-ne emotiile printre stelutele luminoase. Ieri erai doar o amintire, astazi zburam impreuna in ecoul sentimentelor de mult uitate. Ne-am regasit impreunandu-ne mainile intr-un gest de tandrete. Mangaieri suave si sarutari se retrezesc la viata intre noi in uralele prietenilor si vibratiile artificiilor care ne impresoara. Din emotie ne cresc aripi, din amintiri ne zvacneste dorinta. Dansam, zburam catre cer si visam. Din amintiri s-au nascut vise si visele s-au imbinat cu realitatea.  In ochi ni se reflecta implinirea si dragostea noastra e magica. Multimea a disparut ca prin farmec,  linistea  a inceput sa ne cante soptind la ureche iubirea. Pentur mine esti tu, pentru tine sunt eu si simplitatea din noi e celesta. 
Timpul e scurt si vremea ne readuce pe pamant imbratisati in aceleasi urale ale multimii entuziasmate. Printre focurile de artificii mi-am regasit amintirile de ieri pentru a crea amintirile de astazi. Prietenii imi sunt aproape din nou si cupidon mi-a facut discret cu ochiul. Am retrait feeria pe care o credeam uitata si am renascut o speranta. 
Astazi iubirea a explodat in suflet precum artifciile pe cer, in mii de stele multicolore si  de loc de durata. Intr-o zi de maine, artificiile  mele  se vor aprinde intr-o singura stea vesnica. Si culorile ei  vor fi precum viata. Pentru ca viata e mereu frumoasa si merita sa fie colorata.

16 comentarii:

Anna spunea...

Ah, cat de frumos !

pandhora spunea...

o dragoste noua ne face parca mai vii...
te las sa vizezi la ochii aceia albastri si senini :)
luminoasa postarea ta intr-o zi atat de ploioasa .....

Tudor Enea spunea...

Anna - multumesc.
Pandhora - e o dragoste noua readusa la viata.
ideea era sa nu traim din amintiri, insa din cand in cand amintirile te ajung din urma fara sa vrei si chiar iti dau o stare de energie pozitiva.multumesc.

DOAR NOI spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Tudor Enea spunea...

Claudia - multumesc asemenea.

pandhora spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
pandhora spunea...

dragostea e minunata oricum...chiar si reinviata :)

Tudor Enea spunea...

asa este. dragostea e minunata.

memori3s spunea...

iubirea...viata si nu numai..o sa fii rasplatit pe masura pentru sentimentele ce iti contureaza sufletul, o sa o intalnesti pe ea pentru ca fiecare are o jumatate pusa deoparte.

voie buna si :) >:D<

Tudor Enea spunea...

memori3s - cu siguranta fiecare are o jumatate. important e sa ne pastram optimismul. multumesc mult.

Ioana spunea...

O dragoste apusa e ca un vulcan, niciodata nu poti zice ca a trecut pericolul de a izbucni din nou.

Tudor Enea spunea...

ioana - o comparatie maiestoasa. multumesc mult.

Anonim spunea...

Draga Domnule Tudor,
Numele meu este Monalina. De foarte putin timp v-am descoperit si trebuie sa va marturisesc ca sunt intr-o admiratie deplina pentru scrierile Dvs.
Una dintre acestea, s-a mulat perfect pe o mai veche idee metaforica a mea (dar imi permiteti sa va citez?)...si iata ce a iesit...Sunt gandurile mele catre un prieten care mi-a colorat pentru putin timp iubirea din viata, cu slipiri de artificii...M-am exprimat la timpul trecut.

Crampeie din gandurile mele…prin visul dintr-o noapte…te visam dar nu te vedeam, te simteam si nu te puteam atinge…

“...la cateva zile dupa ce te-am intalnit, draga Mihai…am inceput sa simt, cum treptat… iubirea exploda in sufletul meu precum artificiile pe cer, in mii de stele multicolore ….ma luminau orbindu-mi fiecare privire spre a doua zi sau spre un maine…nu puteam privi decat tumultul sclipirii…
asa m-am simtit pana cand ....s-a facut ziua si a trebuit sa ma trezesc…”

Dar, intr-o zi, al unui alt maine din alta dimensiune, artificiile mele se vor aprinde intr-o singura stea vesnica..multicolora.
Si culorile ei vor fi precum viata de ieri, de azi, de maine….
…sta in puterea sufletului nostru sa o coloram cu sclipiri de artificii….sta in puterea noastra sa iubim si sa traim la maximum fericirea chiar si pentru clipe efemere precum sclipirile de artificii....

Iar tu, ramai pentru mine, manunchi de culoare… din curcubeul iubirii…

Tudor Enea spunea...

Draga Monalina, iti multumesc ca citesti ceea ce scriu si ma bucura mult ca ale mele cuvinte te inspira. mi-a placut ce ai scris, cuvintele tale se inalta liber si armonios reusind sa creeze emotii. sunt convins ca pot crea mai mult decat atat.
iti daruiesc un zambet si voie buna.
sa auzim numai de bine:)
( imi cer scuze, dar mi-am permis sa vorbesc la pertu, sa imi spui daca te deranjeaza)

Monalina Mares spunea...

Raspunsul tau..draga Tudor...( a fost greu dar am reusit..), confirma parerea mea de la inceputul explorarii acestor pagini: esti un om cu o educatie temeinica si cu deosebita..daca 26 reprezinta varsta...sunt impresionata si te felicit pentru talentul deosebit, pentru mesajul unic al fiecarei scrieri - un fel de luati aminte atat de frumos, cald si adevarat trasmis, precum si pentru timpul pe care il daruiesti fiecaruia dintre noi, cei care atingem "gandurile tale"...iar pe multi, sunt sigura, ii schimba pentru putin timp.

Eu sunt "un virtual calator" prin gandurile si mesajele frumoase ale tale. Le-am descoperit intr-un moment de cumpana sufleteasca...crezand naiv, ca intamplarea mea este unica...M-am simtit "ocrotita" de cuvantul scris cu maiestrie si suflet. Iti multumesc pentru ca existi ata de frumos in ...lumea celor multi.
Un zambet si o floare, din partea mea, pentru tine si toti prietenii tai
Monalina

Tudor Enea spunea...

26 e ziua in care m-am nascut. a ramas ca un numar magic in sufletul meu, fara sa existe vreo explicatie mai profunda in acest sens. varsta e doar putin mai inaintata si nu conteaza atat de mult.
daca sunt cuvinte ce iti fac bine, nu ezita sa fii doar calator printre ele. da-le un sens in viata reala si zambetul tau poate va inflori mai presus decat a fost vreodata. tristeti exista pentru toti, esential e sa reusim sa trecem peste ele considerandu-le invataturi.
iti multumesc pentru ganduri si pentru floare. mai rar primeste un barbat flori de la o femeie:) ma simt flatat.