miercuri, 20 octombrie 2010

Plimbare de toamna

Cenusiul din cer s-a amestecat cu galbenul din frunzele cazute si cu rosul din amurg, transformandu-se intr-un albastru purpuriu. Musculite  razlete s-au ridicat din locuri ascunse si au inceput un zumzait timid. Pasari tacute ieri au prins voce astazi si ciripitul lor a rasunat melancolic in susurul toamnei. Intr-un cadru de poveste va invit la o plimbare.

Nu e departe, nu e nici lunga nici obositoare. Dureaza atata timp cat va e suficient sa respirati aerul proaspat pe inserat, imbinat cu magia muntelui si adierea lacului.
Plecam din gradina mea, de sub malinul golas, lasandu-l in asteptarea primaverii ce o sa ii aduca flori pe ram. Zmeul colorat isi freamata dungile multicolore in semn de ramas bun. Aleea plina de frunze e uda dupa ploile ce pana ieri au cazut neincetat, insa astazi cerul  zambeste si ne cheama in asfintit. 
Dincolo de gradina, muntele ne cheama si el contopind realitatea cu visul.
Privirea si pasii ne poarta spre intinderea de apa ce  oglindeste mereu culorile  fiecarui anotim din reflectia inaltimilor ce incojoara lacul.
Pe mal, in soapte si susur de valuri, cu vantul ce adie usor ca o boare fireasca de toamna, ne lasam mangaiati de fantezia norilor ce se joaca cu paleta de acuarele a unui pictor inchipuit.
In departare  ne surade masivul Ceahlau si maretia sa domina orizontul.
Putem zabovi aici  la  infinit, pentru ca timpul s-a oprit si el aruncand o privire, inghetand clipa si savurand momentul pentru eternitate.
Bucurati-va de astazi de toamna si nu uitati sa zambiti. 



(pentru o mai buna vizibilitate a fotografiilor - click pentru deschidere in pagina noua.)

11 comentarii:

Anonim spunea...

nu putem uita cu tine care ne amintesti mereu :D

Tudor Enea spunea...

mulltumesc alis!

DOAR NOI spunea...

azi, am simtit ca soarele a aparut dintre norii cenusii si ursuzi ca sa-mi arate ca lucrurile se vor indrepta si la noi.
fiecare anotimp are frumusetea si rostul lui...
ca si in viata... nu poti avea totul, nu poate sa iti mearga totul snur.
toamna, este o doamna frumoasa si bogata, care nu este apreciata la adevarata ei valoare.

iarna geroasa este stralucitoare, dar nimeni nu o iubeste daca nu aduce zapada pentru pasionatii de sporturi de iarna... si totusi, nimic nu se compara cu Craciunul... nu-i asa?

viata este o distinsa doamna, cu bune si cu rele... grea si usoara... frumoasa si urata... dar cu optimism, ramane doar minunea ca trebuie sa traim viata la cote maxime!

Tudor Enea spunea...

Claudia - ieri a fost frumos. soarele a stat mai semet ca deobicei pe cer si vremea te impingea sa nu stai in casa. azi e la fel. nu stiu de ce am impresia ca e percum linistea dinaintea furtunii. de aceea am zis ca putem profita. insa pana la craciun mai e un pic... iar dupa ce trece eu vreau sa vina primavara:D
zi senina tuturor.

pandhora spunea...

malinul si zmeul...
si toamna din gradina ta...frumoasa...chiar daca zmeul a zburat :)

Tudor Enea spunea...

pandhora - zmeul nu a zburat... e tot acolo. e legatura naostra cu primavara ce o urmeaza sa vina. multumesc.

memori3s spunea...

Hehe nu uit sa zambesc :D :D
Mie imi place sa ma plimb in parc pe vremea asta, covorase de frunze colorate si liniste. Ma infofolesc bine si ma duc sa aud fosnetul care il fac "petele de culoare" de pe alei in urma mea si uneori un ciripit pierdut in zare.


:)

Tudor Enea spunea...

memori3s - "petalele de culoare" de pe alei fac parte din farmecul toamnei. ma bucur ca ti-a placut plimbarea. multumesc.

tylorika spunea...

imi par foarte cunoscute pozele astea :)

Tudor Enea spunea...

nu-i asa? ai si tu partea ta de vina aici:)))

Oatea spunea...

E foarte frumoasa poza din curte!....